Agile Coach

Voor de inzet van minimaal 3 maanden zijn wij op zoek naar een Agile Coach. Je gaat medewerkers begeleiden die minder bekend zijn met Agile werken. 

Plaats: Amersfoort
Verwachte startdatum: zsm
Verwachte einddatum: na 3 maanden
Optie tot verlenging: ja
Uur per week: 40
Deadline tot reageren: zsm
Interesse: Stuur dan je CV in wordformaat, motivatie en tariefindicatie

De organisatie

De opdrachtgever verzorgt de hypotheekprocessen voor meer dan 40 hypotheekverstrekkers in Nederland en België. Hiervoor werkt zij samen met banken, verzekeringsmaatschappijen, investeerders en tussenpersonen om gezamenlijk tot de beste dienstverlening te komen.

De functie

Als Agile Coach begeleid je medewerkers bij het invulling geven aan Agile werken. Je bent werkzaam binnen de afdeling Centrale Diensten, waar je de samenwerking met onder andere Continous Imrpovement experts en HR stimuleert en creëert. Buiten de afdeling om onderhoud je ook warme relaties met de andere units. Het doel is om de adoptie van de Agile werkwijze te stimuleren en de volwassenheid te verhogen. Als Agile Coach begeleid je voornamelijk de scrum teams, maar ben je ook gesprekspartner voor betrokken management en directieleden. Jouw hoofd doel is de organisatie daadwerkelijk laten begrijpen en laten handelen vanuit een Agile-mindset en je ontstijgt hierbij het IT-domein.

Andere uitdagingen binnen deze functie zijn:

• Ondersteunen in het optimaliseren van het leveren van waarde aan de klanten van onze opdrachtgever;

• De Product Owners ondersteunen in hun volwassenheid en aanpak;

• Mee werken aan de realisatie van de Agile roadmap van onze opdrachtgever.

De functie-eisen

Je hebt als Agile Coach oprechte en intrinsieke passie voor het Agile gedachtegoed en hebt de ambitie een waardevolle en actieve bijdrage te leveren binnen de organisatie. Je krijgt energie van het overbrengen van deze passie naar medewerkers en bent een bewezen effectieve coach. Daarbij weet je van aanpakken. Naast je uitgebreide kennis van Agile, Lean en Scrum beschik je ook over de volgende eigenschappen:

• Minimaal HBO werk- en denkniveau;

• Een aantal jaar ervaring met Agile coaching op meerdere niveaus (van team tot management);

• Ervaring op het gebied van opschalen van Agile (LeSS /Nexus/SAFe);

• Kennis van de financiële markt is een pré;

• Organisatorische sensitiviteit om op strategisch niveau te sturen en te beïnvloeden.

Ook sta je vanzelf sprekend continu in contact met collega’s en vakgenoten binnen het Agile vakgebied om van elkaar te leren.